måndag 22 augusti 2011

Skolstart

Idag är det skolstart för barnen. Jonatan börjar ettan och har flyttat från paviljongen upp i stora skolhuset i klassrummet bredvid Josefins gamla klassrum. Han var lite nervös och pirrig, och det är inte så konstigt. Nu är det ju riktig skola med riktiga bänkar :)


Josefin har flyttat upp en våning och längre bort i andra änden av skolhuset. Nu ska de få slöjd och musik på schemat också utöver idrott och "arbetspass". De ska också gå till simhallen, spännande!


Treorna ska springa mellan två skolor och behöver dubbelt av extrakläder och regnkläder. De kan ju inte springa ner till fritids på den andra skolan om det börjar regna första rasten eftersom de inte får lämna skolgården. Jobbigt. De har inte några hyllor på skolan utan bara på fritids, så man får hänga en kasse på en krok med extrakläder. Inte så bra planerat tycker jag, men det är ju första året som de slagit ihop två skolor så det kanske blir bättre.

En annan sak som jag irriterar mig på var att eftersom treorna äter lunch så sent så ska de ha med sig macka och frukt att äta på förmiddagen. Är det tillåtet enligt skollagen att säga så? Hur många gånger kommer man att glömma göra macka, och vad gör personalen då? Vet inte riktigt om jag är nöjd med skolstarten i ås :S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar