lördag 4 december 2010

4:e december - Thaimat

Firade 6-åringen i familjen igår med lite god Thaimat från Santa Maria som jag fått från Buzzador. Buzzador är alltså ett sätt för företag att marknadsföra sina produkter genom att få vanliga personer att testa och sedan berätta om vad man tycker. Jättekul och intressant :)

Vi gjorde Wokad kyckling med sugar snaps smaksatt med thailändsk röd curry, galanga och kokosmjölk som vi bjöd på. Barnen tyckte det var gott men lite starkt. Vi hade dubblat receptet för att det skulle räcka till alla och hade i 2kryddpåsar. Alla tyckte det var gott. Barnen som gillar "Halv åtta hemma hos mig" satte betyg på maten, det blev 8 i medel. De vuxna tyckte det passade bra med gräddfil till maten, som lite kontrast till det starka. Men nästa gång ska vi ha i mer grönsaker för det kändes lite lite med bara sockerärtor.

Paneng gai
2 msk olja till stekning
1000 g kycklingfiléer, fint strimlade
150 g sugar snaps
2 påse Santa Maria Thai Paneng Spice Mix
1 förpackning (500 ml) Santa Maria Creamy Coconut Milk
1 burk gräddfil

Stek kycklingen i olja på medelhög värme tills den får fin
färg. När kycklingen nästan är klar, tillsätt sugar snaps.
Strö över paneng spice Mix och häll på kokosmjölken.
Låt koka ca 3 minuter.
Serverades med 2 pkt Santa Maria Thai Premium Egg Noodles som vi blandade i wokpannan med det andra när nudlarna kokat klart.
Serverades med gräddfil till som alla fick ta så mycket de ville av.

Betyg:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar