torsdag 23 december 2010

22:a december - strömavbrott

När barnen och jag satt och tittade på julkalendern blev det strömavbrott i delar av huset. Vi kollade alla säkringar men hittade inget fel. Tomas kom hem och vi kollade lite mer. Pannan hade ingen ström och med -23 grader ute så kändes det inte så bra.

Ingen info om strömavbrott på Vattenfalls hemsida i vårt område. Vi kollade upp elektriker och skulle ringa. Då såg vi grannarna ute vid sitt elskåp. Tomas gick ut och ännu en granne dök upp. Alla hade strömavbrott i delar av huset, en av tre faser in i huset fungerade inte (samma fel har inträffat tidigare). Efter ett tag så dök det upp på Vattenfalls hemsida att det var problem i vårt område. Nu var det bara att vänta på att de skulle fixa felet.

Vi eldade i kaminen och satt i soffan och tittade på TV (känns konstigt att kunna se på TV när man har strömavbrott och pannan inte fungerar). Jonatan somnade på den mjuka mattan. Vi hämtade madrasser och barnen fick sova på golvet. Tomas och jag sov i soffan.

Mitt i natten pep det till från telefon och spis och alla lampor började lysa. Tomas gick ner och satte igång pannan. Vi var så trötta så vi orkade inte flytta oss ner till de kalla sängarna utan sov kvar uppe i soffan till katten Opus stora glädje. Äntligen har familjen fattat hur man ska sova! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar