fredag 24 december 2010

24:e december - Julafton

Jonatan vaknade lite senare än vanligt (klockan var efter 7) och öppnade sin playmobilkalender. Sedan kom dagens första fråga, om vi skulle öppna julklapparna snart ;)

Först var det lite annat vi skulle göra. Sista avsnittet av Hotell Gyllene Knorren va ju ett måste, Jag trodde att grisen skulle äta upp kontraktet och allt skulle gå bra, så det slutade nästan som jag trodde. Ganska bra kalender tyckte familjen, men Josefin gillade förra årets bättre.

Sedan var det dags för det årliga julbadet (eller kanske bara en vanlig dusch innan julmaten påbörjades). Jonatan hoppade runt och pratade och frågade om allt. Han ville äta, han ville titta, han ville öppna julklappar och hjälpa till. Han var också en del i vägen när Tomas och jag tog fram maten vi skulle äta, men på julafton är det nog lätt att bli lite mer uppspelt än vanligt.

När det äntligen var mat tog Jonatan en stor portion. Det är gott med julmat, men lätt att äta lite för mycket. Josefin var lite mer försiktig och vågade inte prova allt.Gott med julbryggd och julmust till maten, och en en liten nubbe också.

Efter julmaten så satte vi oss i soffan för att titta på "Trolltyg i tomteskogen" med julgodis och gott till. Marsipantomtarna har jag gjort på kurs med Marsipanskolan och egen marknadsnougat och chokladkuddar samt skumtomtar. Drycken till detta är naturligtvis julmust.

Sedan var det äntligen dags att öppna julklapparna. Alla fick flera julklappar, Jonatan hade varit säker på att han skulle få många för han har tydligen varit snäll i år enligt honom själv ;)

Josefin fick en hylla att ha sina Littlest Pet Shop i, precis lagom för alla hennes små hundar, katter och andra djur. Hon fick också en Lasse&Maja-bok och en bok med gåtor, den andra filmen om Nanny McPhee, hängagubbespel och en Mario-figur samt spelet Inside Bowser till Nintendo DS. Morgonrocken hon fick var stor och gosig och är nog lagom i flera år ;)

Jonatan fick 2 paket med Star Wars Lego, filmen En julsaga, en sittpuff som han önskat sig länge och spelet Sänka skepp.

Båda barnen fick tröjor och strumpor och tomteskum från kusiner Cornelia.

Tomas fick 2 filmer (Pandorum och Mr Nobody), 3 böcker (varav en stor bok om Sveriges historia 13000 f.Kr - 600 e.Kr.), tre tröjor och godis.

Jag fick filmer (Alice i underlandet, Säsong 1 och 2 av Supernatural), en bok, ett stort paket med olika scrapsaker och ett halsband med barnens namn.

Hela familjen fick fjärde Shrek-filmen och spelet Super Mario till Wii.

Sedan tillbringade vi resten av dagen med att titta på film, de nya julklapparna, bygga ihop lego, läsa i böcker, spela spel och ta det lugnt. En skön och lugn julafton.

Till er alla från oss alla, en riktigt god jul :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar