söndag 20 november 2016

Buzzar kaffemaskin Dolce Gusto

Jag testar Dolce Gusto® Eclipse kaffemaskin via Buzzador.Fick maskinen och ett par paket med kapslar att testa. Ska bli spännande!



Maskinen är snygg men lite konstig när den öppnar sig automatiskt när man sätter på den. Vi har testat kaffe och choklad i den ny maskinen DG och jämfört med vår gamla maskin, en Tassimo, T.

Barnen: Chokladen är godare i DG jämfört med T. Barnen är väldigt nöjda med den nya.


Jag tycker den är ok, men är lite besviken på latten. Det är mindre än Tassimos latte och svagare kaffe. Om man gillar riktigt svag latte så är nog detta en perfekt maskin, men vill man ha mer kaffesmak så blir det lite trist.

Latte från Tassimo och Dolce Gusto.
Jag gjorde två latte, en från vaje maskin och jämförde dem. Latten från DG blir inte lika mycket som T och blekare också som man ser på bilden. Jag testade att byta ut kaffekapseln till latten mot en Espresso från DG testpaketet dagen efter och då blev det bättre, men vad ska jag då göra med alla kaffekapslar som blir över från lattepaketet?

Ska fortsätta att testa under perioden och när den är slut bestäms det vilken maskin som får vara kvar på bänken och vilken som åker bort.

Julmarknad på Zetas 19/11

Lite av de olika stånden.

Fika hemma och det jag köpt.

Mössa

Fick en fin mössa av en kollega som hon sytt själv! Jag gillar den :)

Snön smälter och blir till is och försvinner

Vintern som kom med full fart blev inte kvar. Snön smälte bort och ett par dagar var det is men sedan har det blivit plusgrader och det går bra att cykla igen.

Vinterpromenad


Promenad den 12/11 ute i novembersolen (ett ord jag aldrig trodde att jag skulle skriva). Väldigt tacksam över broddar idag som gjorde att vi kunde gå utan att ramla.

Dinovember - vecka 2

Day 8: A lot of snow has fallen. Is it safe to go outside? ❄


Day 9: Winter has come!
Day 10: The dinosaurs want to play in the snow.

Day 11: Oh, no! Vera the velicoraptor fell into the snow!

Day 12: Rex tries to get Vera warm again.

Day 13: I'm still cold! 

Day 14: Now all the dinosaurs want some warm chocolate.
Day 15: The dinosaurs takes a break in front of the fire, with Ozzy the cat.





lördag 12 november 2016

Miniatyrrävens dag 12/11


Snökanon och trafikkaos

Till och med två bussar på morgonen.
 Jag hade tur och fick åka buss från Solgård, Pendeltåg från Huddinge till Årstaberg och sedan buss till jobbet. Sedan började det bli lite för mycket snö.All busstrafik i hela Stockholm ställdes in. Lastbilar stod tvärs över vägarna och stoppade trafiken, och många hade inte vinterdäck på då vintern kommit plötsligt och utan förvarning. Det snöade, och snöade hela dagen. Jag gick hem klockan 15 så fort jag kunde tillsammans med en annan från jobbet. Det var inte plogat på vägarna och vi såg inte så mycket bilar. Trottoaren hade varit plogad för ett tag sedan så den var mindre snö på än bilvägen. Vi pulsade fram i snön mot stationen. Det var otroligt vackert med allt det vita och stora snöflingor föll hela tiden när vi gick.

Otroligt vackert och snö överallt
 Vi kom fram till stationen och strax kom mitt tåg. Det var proppfullt, nästa skulle komma om 3 minuter. Under tiden tittade jag på trafiken under pendeltågsperrongen. Det är visst en uppförsbacke där. Lastbilar stod längs med kanterna då de inte kom upp. Längst upp i korsningen stod en lastbil på tvären. Och en personbil började glida bakåt! En galning med sommardäck? Det tog närmare 10 innan tåget kom men då var det gott om plats.

Mycket snö när jag kom hem efter jobbet.
 Väl hemma så hade barnen skottat. Fast inte riktigt allt...

Någon har byggt en snögubbe med armar
Nästa dag var fortfarande alla bussar inställda. Jag gick till Huddinge och tog tåget och gick sedan till jobbet. Såg flera snögubbar på vägen.

Intressant att höra hur alla på jobbet tagit sig hem dagen innan. En gick hem, tog 3,5 timmar. En kom hem på 2 timmar, en annan 9 timmar. Jag hade tur och klarade mig bra verkar det som.

På hemvägen från jobbet så gick jag till Årstaberg. Bussarna hade börjat gå men det var 18 minuter till nästa buss och då kunde jag gå på 20 minuter och vara säker på att komma fram. I Huddinge så kom faktiskt buss 705 så jag slapp gå hem.

Snö och sol
På lördagen var det soligt ute och härligt vinterväder. Perfekt för en promenad med broddar.

Vinter i november!


Redan den 2 november kom snön!

Vitt överallt!

Dinovember - vecka 1

Day 1: Dinovember is here!

Day 2: The leader of the evil dinosaurs laughed and laughed. Now all the other dinosaurs were caught and could not get out! But where is Rex?


Day 3: Rex overheard the evil dinosaurs and found his friends, trapped in a cage!

Day 4: After Rex let the dinosaurs out they were all very hungry. They were lucky to find a gingerbread girl and a bun.

Day 5: Tonight Rex and the other dinosaurs light a candle to remember their frinds who are no longer with us (in Sweden we cellebrate and remember loved ones by lighting candles tonight)

Day 6: The evil dinosaurs found a path of tasty food. How lucky they are!

Day 7: If the evil dinosaurs meets Santa, maybe they will be good.

Snart mörka årstiden



Oktober avslutades soligt. Man kunde sitta i uterummet och läsa utan att frysa. Bra att ladda ljus inför november som brukar vara mörk och regnig.

Sugen på jul

I november, efter att alla halloweendekorationer plockats bort, börjar jag bli sugen på jul. Jag blir riktigt lycklig av allt julpynt som finns i affärerna, mer av allt!


Doften av hembakade pepparkakor och lussebullar fyllde huset när barnen bakade med mormor på höstlovet. Härligt! Bara att kunna sitta och läsa en bok och mysa med tända ljus samtidigt som man äter en lussebulle.



Julkalendrar dyker upp i butikerna. På Coop i Huddinge hittade jag Snällkalendern som jag köpte. Så bra att göra något snällt varje dag och dela med sig till andra.


Nu är det bara en vecka kvar till julmarknaden i Gamla Stan öppnar och det blir julbelysning i Stockholm, och helgen efter det är det 1:a advent. Julen, jag är redo nu!

Halloween (som alltid är den 31 oktober)

Dekorerat och bakat kakor till halloweenburkarna.

Köpt en ny halloweenfilm som jag letat efter länge.

Godis skickat från USA.
Nu är vi redo för halloween!

Ett foto som jag vann böcker med på instagram, yay!

Läskiga barn som ville ha godis.