lördag 31 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 31

Dag 31 – Vad jag ser fram emot att göra i december?

Att ha köpt klar alla julklappar i början av december, så jag kan gå på julmarknad och bara köpa något för att jag vill. Gå promenader i vintervitt landskap, kanske inte så mycket snö men frost (kan man beställa minusgrader?). 

Men även sitta och äta lussebullar och lyssna på julmusik inne och se vit frost glittrat utanför fönstret och mysa framför kaminen. Läsa böcker och umgås med familjen. Tända ljus.

Ska se om jag hinner med julrim i år, det tisslas och tassar och prasslar och smusslas innan jul, och så ska det vara med julklappar och hemligheter.

fredag 30 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 30

Dag 30 – Tio juliga saker vi inte vet om dig än.

1. Jag skickar bara hemgjorda julkort men aldrig med julfrimärken. Får inte iväg dem i tid så jag har ett lager med julfrimärken hemma för att jag köper nya varje år och tror att jag ska få iväg julkorten i tid den här gången.

2. Börjar se julfimer någon gång efter halloween. Har många julfilmer som jag måste se om varje år. Och jag vill gärna ha nya filmer också att se.

3. Jag gillar snö och kallt. Runt 10 minusgrader är perfekt. Gillar inte slaskigt och tråkigt väder. Har inget emot att skotta snö, det syns att man gjort ett bra jobb när man är klar. Fast det kanske inte måste snöa i decimeter i taget, det räcker med centimeter.

4. Jag tycker om att vara hemma och fira jul. Vill inte ge mig ut i bilen på snöiga vägar tillsammans med andra stressade julfirare. Gå hemma och ha det mysigt och äta gott och ta en promenad runt kvarteret är mer min stil.

5. Ingen julafton utan paket. Jag tycker om att köpa julklappar och börjar i början av oktober för att köpa både julklappar och födelsedagspresenter till barnen samtidigt. Måste planera så det blir lagom mycket till födelsedag och jul till båda (de fyller år på halloween den 31/10 och runt 1:a advent den 3/12). Händer ofta att jag har någon sak för lite till sonen som fyller på i december och efter födelsedagen måste handla mer. Men annars är mitt mål alltid att ha handlat klart till början av december.

6. På tal om julklappar. Det är alltid svårt att hitta på något bra till maken. Han har ingen speciell önskelista och tycker han kan köpa det han vill ha själv. Svårt varje år.

7. Har väldigt lätt att köpa lite för många julklappar. Det är ju så kul och om man köper några då och då så har man plötsligt en hel hög.

8. Har haft turen att få en personligt julshow senaste åren framförd av barnen.  De har övat och planerat och bjudit in oss med en lapp på skafferiet. Sedan får vi sitta och njuta till sång och får fika under tiden. Härligt tradition!

9. Jag gillar att köpa julböcker med pyssel eller recept, men blir nästan alltid besviken. De är mycket finare på utsidan och vad de lovar än innehållet som oftast är tunt. Brukar bli gladare över jultidningarna (framför allt Allers jultidning, Amelia Jul och 101 nya julidéer) som jag köper varje år.

10. Gillar tiden fram till julafton bäst, då man går och väntar och längtar efter julen och njuter av allt. När den väl är här så är det över så fort.

torsdag 29 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 29

Dag 29 – Julfadäs

Har nog ett par gånger ställt in rödkålen i mikron för att värma den (ugnen är full av korv och köttbullar och Jansons frestelse som hålls varma) och helt glömt bort den.  Inte så stort problem men lite småirriterande.

Julmat på jobbet 2012. Ingen rödkål heller.

onsdag 28 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 28

Dag 28 – Favoritdryck

Glögg i små mängder och julmust i lite större mängder. Lite julöl också då och då.

Har glöggförbud enligt maken då jag redan har för många flaskor hemma, men det kanske är så att det är en ny spännande smak som måste testas. Och han kanske inte märker om jag bara köper en liten flaska till, eller två...

Årgångsglögg från Blossa 2015. Snygg flaska! God smak.

tisdag 27 oktober 2015

Mörkare

Nu har vi ställt om klockan till normaltid och genast är det mörkare. Fortfarande mörkt på morgonen när jag åker till jobbet, och nu även på väg att bli mörkt när jag åker hem. När jag kommer hem är det dags att tända lampor. Varför hålla på att ställa om klockan? Jag tycker vi kör på sommartid året runt!

Solen på väg ner när jag cyklar hem.

Oktoberutmaning - dag 27

Dag 27 – Något du saknade julen 2014

Hela stora tjocka släkten, skulle tycka det var kul om vi firade jul tillsammans alla. Men det är långt att åka och vem ska man hem till? Det är också skönt att fira jul hemma med familjen och trots bara några få gäster så det var en bra jul i alla fall.

måndag 26 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 26

Dag 26 – Dagens juliga …

Julkänslan kommer smygande när vi får mörkt på morgonen och kallare på morgonen med frost.

söndag 25 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 25

Dag 25 – Bästa julklapp du fått

Så svår fråga.  Har fått många fina julklappar genom åren, men förra året fick jag en skräckfilm av maken. Han gillar inte att titta på skräckfilm men vet att jag gör det. Så blir det när man känt varandra länge.

lördag 24 oktober 2015

Räv!!!

Plötsligt började Jonatan skrika "det är en räv". Vi trodde att han menade i spelet de spelade, men den var på tomten.

Höst

Vackert väder och besök. Promenad vid naturreservatet vid Balingsta Bottnen.

Oktoberutmaning - dag 24

Dag 24 – Julmat! Kanske ett recept?

Sonen och jag har gjort Polkagriskakor efter att han kommit på att det måste vi göra. Nu är det tradition. Lite pilligt att rulla dem om varandra, men det brukar det vara värt.

Annars brukar jag göra köttbullar. Sill köper vi och lax också. Korv gör vi inte själva heller, men jag skulle gärna vilja ha receptet på farmors isterband. Så goda!

fredag 23 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 23

Dag 23 – Uppesittarkväll eller ej – hur firar du in julen?

Brukar inte ha några speciella aktiviteter den 23:e. Nu när barnen är större så skulle vi kunna ha lite rimkväll och tjuvsmaka lite av julmaten. Kanske se en julfilm på tv också.

torsdag 22 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 22

Dag 22 – Julsak du inte kan vara utan + bild.

Det är nog julgranen, bara den är på plats så blir det mycket mer jul i huset. Den står så man ser den från flera rum på övervåningen där vi är mest.

onsdag 21 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 21

Dag 21 – Den fulaste/konstigaste julsaken du sett/vet och aldrig skulle ha själv

Gillar inte konstiga plastiga saker, och inte saker i pastellfärger (fick nog av det på 80-talet). Skulle till exempel inte köpa de nya kulorna som finns på IKEA i år, inte alls min stil. Eller de rosa julgranarna på Rusta, de är riktigt hemska tycker jag!






tisdag 20 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 20

Dag 20 – Beskriv din ”julstil” (exempel är amerikansk, lantlig, stilren eller fluffigt röd?)

Brukar säga att min stil är "Mer jul". Stilren är nog inte riktigt jag. Det ska synas att det är december (och lite i november också). Många röda kulor i granen med mycket glitter. Många röda tomtar och ljus i alla rum. Små grupper med juliga saker överallt där det finns plats. Mycket rött men även lite vitt och blått, speciellt nu i år när Blossas årgångsglögg är i de färgerna. Får väl fixa till en liten glögghörna som går i de färgerna.


måndag 19 oktober 2015

Dimmig lördag

Dimmig morgon

Dimma över Orlången

Kvigor som var lite nyfikna på mig.

Dimma på eftermiddagen också

Vilket träd är detta? Gran/björk?  ;)

På väg hem och dimman ligger tjock över våtmarken.

Solen syns nästan inte för det är så dimmigt.



Jul på IKEA

När vi var på IKEA igår hade de plockat fram julen, trots att de sagt om två veckor när jag var där för en vecka sedan. Dåligt av personalen att låtsas veta saker när de inte har en aning.

Mycket vanliga saker, kulor, kransar och ljus. Köpte ledslinga med 12 lampor och små skärmar till. Bra pris och dessutom med kontakt så man slipper byta batterier hela tiden. Köpte också vanliga ljus som led till min kandelaber. Känns lite läskigt att ha levande ljus där och nu vågar man lämna rummet när de är tända. Lite julklappspapper blev det också. Dags att börja slå in julklappar nu :)

Jag gillade verkligen julmattan med belysning.
Köpte pepparkakor i en julig burk.
Många julkulor.


Oktoberutmaning - dag 19

Dag 19 – En julklapp du ångrat att du köpt/du önskar att du aldrig fått.

Minns en jul för länge sedan, jag var nog tonåring. Allt jag fick var fel. Fel storlek på kläderna och fel färger. Jag minns att jag var riktigt sur. Farligt att köpa fel till en tonåring ;)

söndag 18 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 18

Dag 18 – Bildkavalkad på din dag

Ska försöka fota och lägga ut bilder på Instagram under dagen. Lägger upp här sedan.

lördag 17 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 17

Dag 17 – Det bästa med att julblogga är: …

Jag har ingen riktig julblogg, det är  bara en naturlig del av min blogg. Jag gillar att läsa andras julbloggar. Det är kul att se att det finns lika knäppa personer som jag där ute. 

Under hösten så blir jag mer och mer sugen på jul, letar efter de första julsakerna i butiken, köper glögg och jultidningar. De som känner mig har börjat förstå att de får stå ut med mitt prat om jul från oktober och framåt ;)


fredag 16 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 16

Dag 16 – Favoritjulbild som du tagit själv

Jag får hela tiden nya favoriter, tycker om att fota. Julen är mycket fint och jag vill få med känslan och stämningen i mina foton. Många blir inte så bra men ibland får jag ett foto som jag blir nöjd med. Har en favoritbild på granen som jag tog något år, men vilket år och när i december? Här är i alla fall förra årets gran, för den brukar vara en favorit att fota. Mycket glitter och ljus som förmedlar julstämning. Nästan så man hör julmusiken.

Julgranen 2014.




torsdag 15 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 15

Dag 15 – Något du helst slipper på julen.

Jag slipper helst åka bli i flera timmar, för man vet aldrig hur vägarna är. Jag vill vara på plats och fira jul, gärna hemma med familjen och katterna och några gäster.

Sedan så kan jag hoppa över vissa läskiga saker på julbordet, kokt julkorv har jag aldrig förstått mig på  :P

onsdag 14 oktober 2015

Huvudvärk

Har varit känslig för dofter i veckan och idag även för ljus. Fick huvudvärk av ljud och kände att jag behövde åka hem för att inte få riktig migrän. Sov ca 4 timmar och kände mig bättre. Tidig säng ikväll och förhoppningsvis pigg imorgon.  Men först risifrutti med julsmak.

Oktoberutmaning - dag 14

Dag 14 – Bästa julminnet

Jularna flyter ihop och blir en blandning av julmat och släktingar och väntan på julklapparna. Svårt att komma på något speciellt. De flesta jular har varit väldigt bra.

När jag var liten var det jul på flera ställen. Först till farmor 2 (mammas sambos mamma) där vi åt mat och när det var dags för Kalle Anka så åkte vi till farmor och farfar. Missade nästan alltid tomtens julverkstad pga detta. Om vi hade tur kom vi precis när det började annars en bit in. Sedan väntan på julklappar och prat med kusinerna. Efter fikat så åkte vi hem och tog av oss finkläderna och delade ut lite mer julklappar framför öppna spisen. På juldagen fortsatte firandet hos mormor och den delen av släkten.

På senare tiden har det blivit andra jular då vi firat i vår lilla familj och inte åkt till Småland och släkten, men det är bra jular det med.


Jul på 70-talet. Jag som tärna.





tisdag 13 oktober 2015

Besök av en padda

Herr eller fru padda?
Trodde att de hade börjat gå till något säkert ställe för vintersömn, men i morse när jag tände utebelysningen så hoppade en padda iväg. Och jag blev rädd jag också av den plötsliga rörelsen. Tur att det inte var minusgrader i morse, då hade den varit lite stel...

Oktoberutmaning - dag 13

Dag 13 – En luciabild på dig, dina barn eller din hund?

ÄR inte så mycket luciatåg hemma nu, för stora barn. Men jag har en luciabild från jobbet. På flera jobb jag varit på så har det varit de nyanställda som lussat. Även på mitt nuvarande jobb. Trevlig med lite sång och frukost på luciamorgonen :)
Luciatåget 2014

Luciatåget 2011

måndag 12 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 12

Dag 12 – Vad har du för juligt i din väska?

När jag kom hem från chokladfestivalen hade jag lite juligt i väskan utöver alla vanliga praliner jag köpte. Två chokladkalendrar, en ask med julpraliner och en ask med favoriterna marsipanjordgubbar varav hälften med nya smaken: saffran! Så gott!!! De kommer inte klara sig till jul, det är säkert, men jag kommer att köpa fler hos Mitt söta skafferi snart.


söndag 11 oktober 2015

Balingsta Bottnen

Tog en promenad med familjen vid Balingsta Bottnen efter lunch. Solen sken men det kom lite mörka moln också. Lagom promenadväder. Många som var ute och gick samtidigt som oss, men inga bävrar i sikte. De verkar hålla på med att fylla vinterförråden och hade tuggat på ännu fler aspar än förra veckan när jag var där.

Foto från morgonen förra veckan, glömde mobilen idag.




Karta över Balingsta Bottnen som pdf på Huddinge kommuns hemsida.

Shopping

Dottern och två kompisar ville in till Gamla stan på lördagen och kolla SF-bokhandeln. Jag och Jonatan följde med. De kollade in alla Harry Potter-saker (de har läst eller håller på att läsa hela serien nu). Handlade lite och fortsatte sedan mot McDonalds för lunch. Efter det sa vi hej till min mamma utanför gallerian, hon var med tjejgänget i stan för att se Kristina från Duvemåla. Sedan lite shopping i gallerian. Tomas kom tillbaka från sin jobbtur så vi träffades. Lite mer shopping och så hem.

Infomöte...

Buss till infomöte
Hela företaget fick bussas till ett infomöte under torsdagen. Där så fick vi information som samtidigt gick ut som ett pressmeddelande. Det blir besparingar och effektiviseringar och vi vet inte hur det påverkar oss än, mer än att personer kommer att sägas upp. Trist :(

Pressmeddelanden

08 OKTOBER 2015

Recipharm AB: Recipharm inför besparings- och effektivitetsprogram i Sverige

Verksamheten inom den svenska delen av affärssegmentet Solids and
Others behöver anpassas till lägre faktisk och förväntad volym för
vissa produkter och samtidigt tillvarata möjligheter till ökad
effektivitet. Med början under fjärde kvartalet 2015 och fortsatt
under hela 2016 kommer därför besparings- och effektivitetsåtgärder
att genomföras. Dessa åtgärder kommer att höja marginalen. Tyvärr
kommer även antalet anställda att påverkas.

Recipharm meddelar idag att knappt 100 tjänster i Stockholmsregionen
varslas om uppsägning. Ambitionen är att uppnå årliga besparingar på
mer än 60 miljoner kronor genom personalminskningar och minskade
externa kostnader. Ökad effektivitet uppnås genom att produktutbudet
renodlas och mindre lönsamma kontrakt avslutas.
Implementeringskostnaderna förväntas uppgå till 15 miljoner kronor
och belastar resultatet för fjärde kvartalet 2015. Besparingarna
förväntas påverka resultatet redan under första kvartalet 2016, med
full effekt från början av 2017.

Personalminskningen föregås av fackliga förhandlingar.

Mer information om hur programmet fortlöper kommer att finnas i
Recipharms resultatrapporter.

För mer information besök www.recipharm.com eller kontakta:
Thomas Eldered, VD, thomas.eldered@recipharm.com, 08 602 52 00
Björn Westberg, CFO, ir@recipharm.com, 08 602 46 20

Denna information offentliggörs enligt lagen om värdepappersmarknaden,
lagen om handel med finansiella instrument eller regelverket vid
NASDAQ Stockholm. Informationen lämnades för offentliggörande den 8
oktober 2015 kl 14:00 CET.

Om Recipharm
Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and
Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 2
200 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel
i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och
farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar för närvarande
omkring 400 olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som
mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 3,3 miljarder SEK och
har utvecklings- och tillverkningsanläggningar i Sverige, Frankrike,
Storbritannien, Tyskland, Spanien, Italien och Portugal med
huvudkontor i Jordbro, Sverige. Recipharms B-aktie (RECI B) är
noterad på NASDAQ Stockholm.

För mer information besök företagets hemsida: www.recipharm.com

Recipharm AB (publ), Org. nr 556498-8425
Adress Lagervägen 7, 136 50 Jordbro, Sverige, Telefon 46 8 602 52 00,
Fax 46 8 81 87 03

www.recipharm.com
-----------------------------------------------------------




Oktoberutmaning - dag 11

Dag 11 – Ditt favorit-julgodis att göra själv + recept

Fudge,mums!





Mitt favoritrecept på julgodis är mosters goda fudge.Ingen jul utan den :)

Mosters goda fudge

2 dl grädde
25 st skum-sockerbitar
4 dl socker
200 gr blockchoklad
100 gr smör

Lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 35x25 cm.
Smält grädde, socker och smör i en kastrull.
Klipp sockerbitarna i mindre bitar och smält i kastrullen.
Låt koka ca 10 minuter (brukar bli bra, jag kontrollerar med termometer att det blir ca 112-116 grader).
Lägg ner blockchokladen i kastrullen och smält under omrörning.
Häll smeten i långpannan och låt den stelna.
Snitta i rutor innan smeten stelnat för mycket. Förvara svalt.

Godishörnan med bla fudge och annat gott.

lördag 10 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 10

Dag 10 – Ett julklappsrim du minns När jag var liten så var alltid kvällen före julafton den kvällen då vi skrev rim till julklapparna. Man smög runt och viskade med mamma och hennes sambo och lillebror för att komma på bra rim. Nu kommer jag inte ihåg så många, men ett brukade vi återanvända år efter år:

Inte alla spår
tinar upp i vår 

Det kunde vara till vilken cd-skiva som helst, så det var inte så lätt att gissa men man visste att det var musik :) 


fredag 9 oktober 2015

Chokladfestival

Var på Bak & Chokladfestivalen efter jobbet. Handlade lite för mycket, eller kan man det när det gäller choklad och marsipan? ;)


Köpte lite blandade tryfflar, gott!

Godaste marsipanen från Mitt söta skafferi/Marsipanskolan.
Duktiga elever hade gjort häftiga chokladfigurer.
Skulle jag köpte denna?

Oktoberutmaning - dag 9

Dag 9 – Dagen som gått …

Titta in på Instagram och se vilka foton som kommer upp under dagen. De kommer upp här sedan under dagen / på kvällen.
Frost på morgonen och -3 grader, burr!
Handlade under dagen. Kattmat fanns. Skor fick jag inte tag i då alla tre skobutiker i Kungens kurva höll på att stänga. Rusta höll på att plocka fram julsaker, så jag som hade tänkt kika lite kunde inte det då personal och pallar stod i vägen. På IKEA ska julsakerna komma fram om två veckor, så inget där heller. Köpte i alla fall ett paket med röda doftfria värmeljus och lite kuddöverdrag till soffan. Alltid något.

Trevligare på kvällen med mat och vin hemma hos Inger som hade ljusparty. Lite prat om jobbet men trevligt ändå.

Ljusparty

torsdag 8 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 8

Dag 8 – Jultextil jag gillar eller gjort.

Tyg och jag kommer inte riktigt överens, (jag har inte gjort något med tyg sedan typ syslöjden i skolan). Men jag gillar dukar, kuddar och filtar som jag gärna har hemma i alla rum som har soffor och sängar.

Jag gillar juldukar i rött och svart, som denna på kistan.

Ozzy gillar också filtar :)


onsdag 7 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 7

Dag 7 – Favoritjulblogg/bloggar + länkar

Har följt flera julbloggar tidigare, men när Google reader lades ner så har det blivit sämre med bloggläsandet. Jag har hittat endel igen på facebook och instagram men saknar bloggläsandet. Ska testa feedly och se hur det fungerar.

Här kommer i alla fall några som jag följt tidigare:

Tomtens dotter

Helenes underbara jul

Jul i Laloland

Amandas jul

Lisas vinterland

Min vita jul

Sannas christmas

Maries strålande jul

Victorias jul

Känner att det saknas några, vilka? Är det några andra som jag måste följa?

tisdag 6 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 6

Dag 06 – Favoritjulpyssel att göra själv


Pyssel på gång. Kreativt kaos?

Ett favoritpyssel till jul är julkorten. Jag har mycket julpapper och dekorationer och stämplar. Något år ska jag försöka att få iväg dem i tid med julfrimärken, men det brukar sluta med att jag får posta med vanliga frimärken för att de ska komma fram i tid.

Julkort för ett par år sedan, klara att postas.

Fler julkort innan de postades.

Ett par askar med godis (som ser ut som stenar och skumtomtar).

måndag 5 oktober 2015

Nobelpriset i medicin eller fysiologi går till...


Press Release

2015-10-05
the 2015 Nobel Prize in Physiology or Medicine
with one half jointly to
William C. Campbell and Satoshi Ōmura
for their discoveries concerning a novel therapy against infections caused by roundworm parasites
and the other half to
Youyou Tu
for her discoveries concerning a novel therapy against Malaria


Läs mer på nobelprize.org

Läskigt med parasiter, inte ett favoritdjur, allt som gör att man kan bekämpa dem är välkommet :) 

Oktoberutmaning - dag 5

Dag 5 – Din definition av julen– bild/dikt/låt/tankar/film etc.

Jag tycker att denna dikten beskriver julen så bra. Jag tycker verkligen om den och har köpt den som stämpel också som Vilda stamps så snällt tillverkades för att jag ville ha den!!! Perfekt på julkort, jag kommer att använda den i år igen.


En stjärna i vårt fönster, ett ljus på varje bord, 
en lingonkrans på dörren, en sång - och glada ord. 
En lukt av lack i huset, av hyacint och gran, 
och hemligt pappersprassel och mycket marsipan. 
Nu sitter vi och väntar, för allt är klart och gjort. 
Just nu går julen sakta - sen går den väldigt fort! 
 Britt G. Hallqvist 

 Vilda stamps




söndag 4 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 4

Dag 4 – Dagens jullåt + länk om det går att hitta.

Lyssnar mycket på julmusik i december. Jag gillar när de på radio (först Vinyl 107 och sedan Mix Megapol) byter ut låtlistan och bara spelar julmusik, så det blir mycket av det på jobbet hela dagarna under december.

Hemma lyssnar jag ofta på det som barnen väljer, förra julen spelade de Agnetha Fältskog om och om igen är när hon sjunger tillsammans med sin dotter. Min favorit är När det lider mot jul. Den har jag tyckt om sedan jag var liten.



 x

lördag 3 oktober 2015

Oktoberutmaning - dag 3

Dag 3 – Årets önskelista – Toppa 4 om du har en lång

Böcker finns alltid på min önskelista, och filmer. Bok högst upp på önskelistan är Mr Mercedes av Stephen King, hoppas att den kommer i pocket till jul. Och film önskar jag mig Terminator Genisys. I år önskar jag mig också ett aktivitetsarmband så jag kan se hur jag rör mig och hur jag sover. Mest för att det är kul. Och en ny mus till min dator, den har nog åkt i golvet ett par gånger för mycket. Har inte funderat så mycket än så jag kommer säkert på fler saker sedan.


Balingsta naturreservat

Tog en tur till Baingsta naturreservat igen. Det var dimma när jag kom men den försvann snabbt så fort solen gick upp.
Dimma över åkrarna.


Strax före soluppgången lättar dimman.




Dimman är borta och solen kommer upp.

Strulig tågvecka

Den här veckan har det varit många inställda pendeltåg pga arbete med citybanan. Trångt på tågen och förseningar. Vissa tåg för fulla då det inte gått att klämma sig in på hemvägen om man stått på fel plats på perrongen. En morgon var det dessutom omfattande signalfel mellan Älvsjö och Stockholms södra, då tog jag bussen til Fruängen istället och sedan tunnelbana till Mariatorget. På min lilla promenad till jobbet så fick jag se en väldigt vacker himmel över Södermalm.