söndag 29 juli 2012

Lekslottet

Tar en liten paus på Lekslottet och låter barnen träna lite. De behöver verkligen gå ner i vikt efter den där glassen de åt nyss ;)


lördag 28 juli 2012

Flyttat möbler

Jag har börjat att flytta ut möbler ur kontoret. Bokhyllan står nu bredvid de andra två och hörnskrivbordet ska ner till pysselrummet. Vi ska skaffa ett nytt skrivbord som inte är så klumpigt senare.

Tomas har grävt undan och fixat så de båda soptunnorna ska stå i samma nivå som gatan. Bli ganska snyggt.


fredag 27 juli 2012

Skansen igår

Tog en tur till Skansen igår. Gick in på Skansenakvariet. Lemurerna trängde ihop dig i en hög. Krokodilungarna var söta. Barnen klappade rockor, jag med. Åt mat vid LillSkansen. Gott med långkok. Vuxenvarianten var ganska stark. Klarade av dagen bra med våra nya skor, bara Tomas hade sina gamla skor. Kort om igår :)






Sova i tält

I natt ska barnen sova i tält. Allt är klart. Snart ska två spända barn sova, efter att ha läst spökhistorier. Får se hur det går ;)


tisdag 24 juli 2012

Hemmadag

Familjen gör lite olika saker. Josefin cyklade till en kompis som äntligen var hemma. Tomas fixar med det sista på förrådet. Jonatan ville jogga så vi tog en sväng ner tull våtmarksområdet. Opus är nog och sover i en buske eller något. Laban har jag ingen aning om vad han vill ;)




söndag 22 juli 2012

Minisemester

Har varit iväg på en liten minisemester över helgen. Först Kolmårdens djurpark. Sedan till Pelle som fyllde 45 år. Vi sov över i husvagnen och andra sov i huset. Fullt med folk. Besökte Gamla Linköping där vi träffade Åsa lite snabbt. Tog också en promenad till Valla och Universitetet.

Först Kolmårdens djurpark. Vi började med fågelshowen. Häftigt att se stora fåglar flyga.
Sedan nya linbanan. Nu får man inte åka bli genom safariparken utan ser djuren från luften istället.
Linbanan genom safariparken.
Björnarna kunde bada.
Sedan delfinshowen. Nästan samma som för två år sedan, men lite bättre. Vi satt lite bättre också.
Delfinshow
Två av delfinerna hade bebisar.
Förra gången så var det fullt på sälshowen, men nu fick vi plats. Speciellt de här två sälarna var duktiga och roliga att titta på.
Sälshowen var kul.
Det var inga getingar den här gången! Vi kunde äta både mat och glass utan problem. Wow! Mycket folk kanske men det är en stor park så det går bra ändå.

Paus vid aporna med glass och kaffe i skuggan.
Efter Kolmården åkte vi hem till Pelle som hade öppet hus. Många gäster och släktingar. Besök av kusiner med familj, en kusin som kom ända från USA.

Vi sov i Pelles husvagn.
Tomas, Jonatan och jag sov i stora sängen..
Josefin sov i överslafen och Saga under.
Saga och Josefin badar i Roxen.
Pelle och barnen skulle iväg och fira Petras lillasyster och Tomas släktingar åpkte iväg. Vi tog en tur till Gamla Linöping. Passade på att handla i Cloettaboden. Ringde till Åsa som kom och fikade med oss. Sedan gick vi en sväng i Vallaskogen, det fanns en spårstig som var kul. Tittade på djuren i Valla och hittade en lekplats.
Lekplats vid Valla.
Gick förbi Universitetet.Mycket ser ut som förr men det har byggts en hel del nya hus också.

Här inne träffades Tomas och jag för snart 20 år sedan.
Får i Valla.
Smultron i mängder.
Josefin tog mitt strå.
En spårstig i Valla, kul.
Jonatan i Gamla Linköping med apan han fick på Kolmården.
Hos Pelle igen.Sen middag med gott grillat. Dagen efter packade vi ihop alla saker och åkte hem. Innan vi åkte hem satt alla killar och spelade spel eller tittade på.
Killarna som spelade spel nästan hela tiden.
Vi åkte hem ganska sent efter en sen frukost och stannade vid Salt Kvarn och åt mat.

Gott med pasta på Saltå Kvarns Café! Min goda getost-toast *mums*
Vegetarisk pastasallad också gott.
Butiken på Saltå Kvarn.
Äntligen hemma!
Och så var vi hemma igen och katterna blev glada och nöjda :)

onsdag 18 juli 2012

Regn och åska

Inte alltid så kul med dåligt väder, och vissa i familjen tycker det är riktigt läskigt med åska. Tur att han är lätt att krama ;)



tisdag 17 juli 2012

Tisdagslyx

Har gjort saker och åkt hit och dit hela dagen. Missade att hämta sista delen av min beställning på Marsipanskolan igen. Vi verkar aldrig vara hemma samtidigt. Åja, får ta det imorgon.

Men på kvällen ringde det på dörren och jag fick hemleverans av marsipanlimpan jag beställt. Dessutom fick jag två marsipan-pops med smak av lakrits att prova. Jag tog den med orange pinne (snyggast) och Tomas den andra. Det var lagom med smak av lakrits. Skulle säkert också vara gott att doppa i choklad också, men då med lite mer lakrits i så smaken inte försvinner. Blir sugen att testa själv :)

måndag 16 juli 2012

Morgonpigg

Idag gick jag och barnen upp tidigt och var vid Alimentas Bakfickan kl 7 och köpte färskt bröd. Nu sitter vi och äter frukost. TV, bok, latte och färskt bröd, inte illa :)

Laban leker med Opus inne i papphuset. Ser lite kul ut.



söndag 15 juli 2012

Rädisor

Får slåss med sniglarna om rädslorna. Dessa räddade jag ikväll, fast de är snart uppätna ;)


Mord på Polvägen

Idag så har 62 sniglar mött döden genom halshuggning med sax. De gillar också vårt trädgårdsland, precis som rådjuret som kom förbi och smakade. Och så alla myggor. Funderar på att asfaltera tomten och ge upp allt uteliv...


Fladdermus?

Vi verkar ha en fladdermus inne i huset, eller?!

lördag 14 juli 2012

Laban

Dagens foto på Laban som ligger stilla på en solig plats. Först låg Opus här men Laban tog över platsen.


fredag 13 juli 2012

Naturhistoriska


Är på museum idag och tittar på dinosaurier, människans utveckling, djur mm. Lyckliga barn :)


torsdag 12 juli 2012

Semester kan också vara

Har städat barnens rum lite mer, tvättat och fixat. Snart ser det normalt ut ;) Var en sväng till biblioteket och lånade böcker (inte för att det behövdes, men för att vi ville). Handlade lite. Såg en film (Paul från 2011) som var lite kul. Och så gick den dagen ocskå.

onsdag 11 juli 2012

Sängarna klara

Nu kan barnen gå och lägga sig :)

Har två växasängar till salu, Minnen från IKEA. Har också en leksaksspis i trä och plastmat. Bilder finns på Facebook, kan också maila eller visa här om någon frågar. Betala vad ni vill. Kom och hämta!



Säng nummer ett

Nu är första sängen och sänglådan monterad. Josefin fotade sin säng med lillebror och Laban. Nu lunch och sedan mer sängmontering.

Edit: ändrat stavfel.



tisdag 10 juli 2012

IKEA

Var på IKEA och köpte nya sängar till barnen. Det är inte lätt att få plats med en stor säng i Josefins rum men vi hoppas att det går. De levereras imorgon mellan kl 9-13. Det bli röjning och städning imorgon så vi kan fixa barnens rum då.

Det blir sängen Odda med lådor under. Josefin ville ha en extra gavel till med hyllor men den fick tyvärr inte plats.

ODDA art - vit - 90x200 cm - IKEA

måndag 9 juli 2012

Semester med familjen

Nu har vi ledigt tillsammans ett par veckor. De andra har redan varit lediga i tre veckor och jag vet inte riktigt om de ser ut att ha kommit in i semesterlunken än de heller...

Idag åkte vi till Lida och åt lunch på värdshuset innan bad och glass. Nu är det dags för grillning.


söndag 8 juli 2012

Pioner

I år blommar pionerna som vanlig. Många blommor som tynger ner busken. Plockade in tre som får stå på bordet och sprida sin doft i huset.


Nu börjar det regna

Första gången sedan Tomas började bygga förrådet. Skönt att ha fått på tak och att vindskivorna är på plats nu.