tisdag 28 februari 2012

Vinterfiske

Idag var vi ute på Orlångens is och fiskade. Jonatan fick en gädda som Josefin håller i på fotot. Fler bilder när jag tömt kameran.


Sportlovsfiske

Det hade snöat under natten men det var ett par plusgrader på morgonen och lätt duggregn när vi åkte iväg till sportlovsfiske på sjön Orlången i Huddinge.

Vi gick ut på isen som var täckt av ett tunt lager vit snö mot en liten ö. En bit från ön ställde vi upp spön med bete på för att fånga gäddor. Inne vid ön så pimplade vi.

Fisket börjar.

Barnen tyckte det var kul, men att det var lite dåligt med abborrar i sjön.

Första gäddan fångades.


Jonatans första fisk.

Sedan blev det väldigt spännande. Det nappade på Jonatans spö!

Josefin och Jonatan vevade in en gädda!

Efter gäddan fortsatte vi pimpla ett tag till. Gick hem vid halv tre och då hade solen smält snön som hade kommit under natten och det var fullt med vatten på isen.

En sista koll på spöt.


Dagen slutade med foliebakad gädda. Mums!

söndag 26 februari 2012

Lycka

är att ha en egen one-piece


lördag 25 februari 2012

Bättre

Nu är livet bättre tycker Opus.


Nytvättad

En inte fullt så glad Opus ligger i mitt knä och torkar. Inte hans favoritsysselsättning att duscha...


fredag 24 februari 2012

Isgata

På vår uppfart är det is just nu, halt! Barnen var duktiga och hjälpte till att hacka bort lite is idag.


Katterna i trädet

Klösträdet är populärt hos katterna här hemma. Både för lek och att sova i. Fast just nu ville Opus sova och blev lite irriterad när Laban försökte leka ned honom.


torsdag 23 februari 2012

Ute-mellis

Idag när barnen kom hem från skolan var det strålande sol. De ville äta ute på altanen. Det var lite kallt, men ändå skönt. Våren är på väg :)


Ny liten prinsessa

Barnen var väldigt glada över att hinna se prins Daniel på TV i morse innan de gick till skolan. De ville verkligen veta om det blivit en prins eller prinsessa. Får väl säga grattis till de nya föräldrarna :)


onsdag 22 februari 2012

Onsdag 22 februari

Febphotoaday var lite svårt idag då det skulle vara där jag jobbar, men jag är hemma sjuk. Får ta ett gammalt foto från kvarteret tobaksmonpolet:


Långsamt

Min förkylning blir långsamt bättre, för att bli sämre igen. Pratade med en sköterska på frisklinjen (via jobbet) och hon sa att det var flera som hon pratat med i dag som hade liknande symptom, och det är troligtvis ett virus. Hon rekommenderade mig att vara hemma veckan ut.

Det är tydligen vanligt när man känner sig lite piggare och går tillbaka så blir man sämre igen, känner verkligen igen det, för så har det varit den här veckan.

Katterna är glada när vi är hemma och är sjuka i alla fall. Skönt att kunna göra någon glad.

Vadå? Jag tänker inte göra något...

tisdag 21 februari 2012

Akuten

Har suttit på akuten i en timme nu med Tomas som har näsblod som inte vill sluta. Han ska bränna lite kärl och så hoppas jag att vi kommer hem snart. Det finns lite för många sjuka människor här för mig.

Fiber på gång

Nu verkar de ha kommit till vår gata för att fixa fiber. Det skulle vara klart den 31/12 2011, men blev lite försenat. Nu ska det vara klart andra kvartalet 2012. Ett halvårs försening, lite dålig planering kan man tycka.

Foto genom fönstret.

Snö rasar från taket

Katterna blir väldigt nervösa :)


Morgon

Sitter med mitt te och tittar på morgon-TV. Sov ganska dåligt inatt, hostade mycket, så jag gick upp till kontoret för att inte störa de andra. Det som är bra är att förkylningen ändrar karaktär. Borde nog bli frisk snart. Synd att jag missar semlan på jobbet idag bara, det är ju det bästa med hela februari.
Välbehövligt medicinförråd och te till TVn.

måndag 20 februari 2012

"Fortsatt trevlig morgon"

Varför säger de så på TV? Min morgon är inte särskilt trevlig då jag hostar och hostar. Skulle det inte räcka med att säga bara "trevlig morgon"? Var är Janne "Titto" Andersson när man behöver honom?

söndag 19 februari 2012

Sjuk ett tag till

Inser att jag inte kommer att klara av att jobba imorgon, tror inte att kollegorna skulle uppskatta det om jag försökte. Tycker inte om att inte få avsluta det jag påbörjat, men nu får någon annan utvärdera min körning. Tur att jag antecknat allt (hoppas jag) så det inte blir för struligt.

Hostan är ju värst på morgonen och förmiddagen, sedan är det bara jobbigt i allmänhet men inte så att jag nästan kräks som på morgonen i alla fall. Men nu börjar Tomas klaga på att han börjar bli förkyld, så då får jag se till att bli frisk fort. Vem vill vara hemma samtidigt som en sjuk man? ;)

lördag 18 februari 2012

Melodifestivalen

var tydligen så dålig så Opus ville gå ut...

fredag 17 februari 2012

Hemmadag

Igår så blev min förkylning som lurat ett tag värre. Ligger nu på soffan med en katt i knät ( den andra gick nyss) och slötittar på morgon-TV.

Nu är båda katterna tillbaka och jag funderar på att titta på något inspelat. Behöver inte göra något än på ett tag, skönt. Skulle i och för sig vara ännu bättre att slippa hostan...



tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans dag

Dagens februarifoto är "heart". Är det den här sortens hjärtan det handlar om idag?


söndag 12 februari 2012

Schackspelare

Barnen har börjat spela schack. Jag har glömt hur man gör men kanske måste lära mig...


lördag 11 februari 2012

Melodifestivalen

Tittar på andra deltävlingen med barnen som fick avbryta sitt schackparti när det började. Barnen gillar än så länge de flesta låtarna, bättre än deltävling ett.


Februarifoto 11/2

"Makes your happy"

Många saker passar in på dagens tema, men det får bli ett foto från biblioteket. Läsa, vanliga böcker, e-bok eller tidningar, bibliotek är väldigt bra att ha.


Februarifoto 10/2

Självporträtt. Äntligen på bussen, -17 grader ute.


torsdag 9 februari 2012

Torsdag 9 februari

Dagens februarifoto är "front door"


onsdag 8 februari 2012

Onsdag 8 februari

Dagens ord för februarifoto är sol:


tisdag 7 februari 2012

Tisdag 7 februari

Dagens februarifoto: "Button" som får bli knappögonen på dockorna som får mig att tänka på Neil Gaimans bok Coraline.


February Photo a day

Hittade detta på flera bloggar, verkar kul. Gillar ju fotoutmaningar så jag hänger gärna på :) De dagar jag missat får bli i mars istället.


Friskluft

Idag var det någon i huset jag jobbar i som svetsade. Inte så bra om man inte har koll på brandlarmet...

Fick en liten tur ut på gatan och fick invänta brandkåren som undersökte saken innan vi fick gå in igen.


onsdag 1 februari 2012

Snö

Laban tittar förundrat på snön som faller utanför fönstret. Vad är det för något?