söndag 27 februari 2011

Hotellövernattning

Tomas fick en övernattning på hotell i julklapp julen 2009. Sista dagen man kunde använda presentkortet var den 28/2 2011 så vi bokade in den 26/2 på Quality Hotel Globe (det enda hotellet av de vi kunde välja bland i Stockholm som fanns rum kvar på när vi bokade). Hade ingen barnvakt för barnen så de fick följa med.

Vi passade på att åka Skyline upp för Globen och titta på utsikten. Lite läskigt men fin utsikt över staden.


Vi checkade in och gick sedan till Globen shopping centrum för att äta lite. Det blev Libanesiskt och alla tyckte det var gott. Sedan fikade vi och köpte lite lördagsgodis på Jam Jam (visste inte att den kedjan fanns kvar fortfarande). Kunde inte låta bli att handla lite böcker på bokrean, fanns många roliga böcker.

På hotellet så ville barnen bada i bubbelpoolen, så vi var där en lång stund på kvällen.


Vi orkade inte åka iväg till någon restaurang och äta så det fick bli på hotellet. barnen var så mätta efter maten att de inte orkade äta så mycket chips och ostbågar till melodifestivalen. De somnade båda i bäddsoffan framför TVn innan vinnarna utsetts.


Hotellfrukost är alltid trevligt, alla blev mätta och nöjda.

Efter frukosten blev det bad i bubbelpoolen igen.

Hemresa och vila ut lite hemma, för visst sover man alltid bäst i sin egen säng?

tisdag 22 februari 2011

Vinter med korvgrillning

När jag var på väg hem från jobbet så ringde telefonen. Josefin ville leka med Emelie som skulle förbi förskolan där lillebror Alvin går. Det var korvgrillning och tipspromenad idag som de brukar ha varje år i februari. Vi har ju varit med sedan 2005, och nu skulle det vara första året som vi inte skulle vara med på det, så Josefin fick gärna följa med. Jag hämtade Jonatan på skolan och så åkte vi dit också, för när Josefin skulle leka med Emelie så ville ju Jonatan leka med Alvin.

När Jonatan och jag kom till dagis så var de andra redan där. Grillarna hade slocknat för det var för kallt ute så de värmde korv inne i ugnen. Kul att träffa personalen, och det är ju alltid gott med korv :)

Jag åkte hem efter och eldade i kaminen och drack te. Barnen försvann alla hem till kompisarna och gick hem själva vid ca 18:30. Snart klarar de sig själva! Från dagisbarn till så stora, hur kunde det gå så fort?

söndag 20 februari 2011

Fortfarande sjuka

Familjen är fortfarande förkylda. Josefin är mest pigg och har inte så ont i halsen längre. Tomas är fortfarande jätteförkyld men inte längre döende ;) Jag är förkyld och hostar och Jonatan förkyld.

Josefin och jag var iväg till biblioteket och efter det handlade vi lite saker i mataffären. Den enda friska luften för mig i helgen om man inte räknar de två gånger jag varit ute och hämtat ved.

lördag 19 februari 2011

Melodifestival - del 3

Idag är det dags för den tredje deltävlingen. Lite för många enligt mig, men Josefin vill se. Viktigt med ostbågar också tycker hon. Man kunde lyssna på låtarna nu innan på melodifestivalens hemsida, men det var fusk och hon kunde inte göra det! Det är ju fusk tyckte hon ;)

Solsken och kallt

Det är -15 grader ute och solen skiner. Ser ut att vara varmare, men det kanske blir varmare framåt dagen. Blir nog en innedag då vi borde kurera förkylningarna. Josefin är nog piggast men det är nog bra att vila upp oss innan vi ger oss ut.

Äntligen fredag!

Efter en vecka med mycket problem med pendeltågstrafiken så är det så skönt att det är helg. Barnen är förkylda precis som jag, Josefin har också ont i halsen och hade med sig tabletter till skolan. Tomas är jätteförkyld och gick till sängen först av alla. Jonatan tyckte det var jättekonstigt att pappa var nere i sängen och han var uppe. Det har nog aldrig hänt förr.

onsdag 16 februari 2011

Förseningar, igen...

Idag var det problem med pendeltågen igen. När jag kom till stationen så hade det precis kommit upp på monitorerna att det skett en olycka och inga tåg gick mellan Älvsjö och Stockholm Central. Vi kom till Stuvsta, men blev stående där ett tag för det var lite växelfel också. När vi sedan kom till Älvsjö och alla skulle av var det nästan kaos. Fullt med folk som skulle till bussar som de inte visste var de gick ifrån. Jag hade tur och kom på en buss till Liljehomen, där så tog jag tunnelbanan till Mariatorget och gick till jobbet. Tog lite längre tid än vanligt, men jag var på jobbet innan klockan 8 i alla fall.

tisdag 15 februari 2011

Vinter och halt och tandlöse

På vägen hem från stationen så lyckades jag inte att komma upp för backarna i området. Fick köra runt på Huddingevägen istället. Irriterande, men lite kul då jag såg flera som tjuvåker genom området som inte heller kom upp för backen ;)

Glömde att visa detta kort igår på Jonatan som tappat sin andra tand i skolan på alla hjärtans dag igår :)

Måndag 14/2 - Alla hjärtans dag

Såg två tjejer när jag var på väg till skolan för att hämta barnen. De klättrade i snövallen bredvid ett staket. Den ena hoppade över och började gråta. Hon hade gjort illa handen och skrapat sig ganska mycket. Som tur var hade jag plåster i väskan och efter tre plåster hade hon slutat gråta och kunde fortsätta på vägen hem med kompisen.


Blev lite kort och godis till flera personer idag. På jobbet delade jag ut lite Kramar och Pussar, plopp har nya fina chokladbitar som passade perfekt idag :) Josefin gav också bort en Puss och Kram till grannarna Annelie och Bengan som också fick kortet ovan som hon gjort.

Ett kort till Tomas gjorde jag med papper från BasicGray och en filurmaskstämpel och lite hjärtan.

Barnen fick samma stämpel och två ganska lika kort.



Josefin hade gjort kort till mig, Tomas och Jonatan. På mitt kort hadehon ritat en katt som är mitt favoritdjur. Eftersom hon inte visste vilket pappas favoritdjur var hade hon ritat en dator på hans kort :)


Missade att fota Jonatans kort. Det var ett svart kort med glitter på och dubbelvikt med urklippt hjärtfönster.

lördag 12 februari 2011

Pysslat lite

Vad jag har pyslat är hemligt än så länge. Det ska skickas till någon som är med i en kreativitetsutmaning i år. När det kommit fram så kommer jag att visa en bild här på bloggen :)

Josefin tillbringar gärna dagarna med en bok i handen nu för tiden. Hon har börjat läsa ganska mycket och trivs i nya rummet i någon av fåtöljerna eller soffan.

Lördag och melodifestival

Nu är det dags för andra deltävlingen i melodifestivalen. Jag tycker inte det är så bra men Josefin är väldigt intresserad. De pratar om låtarna och artisterna i skolan, så det är viktigt att hänga med.

Jonatan och jag var ute och skottade mer snö. Vi var tvugna att skotta en väg fram till veden på baksidan så vi kan gå ut genom altandörren och hämta när vi ska elda. Skottade lite mer nere vid bilen också så det såg fint ut. Hoppas verkligen att det inte kommer mer snö nu!


Snökaos

I slutet av veckan skulle det komma mer snö. Varför? Nu när trottoarerna var torra och fria från is så började man tro att våren skulle komma. Jag vet ju att det bara är början av februari, som är en vintermånad, så jag lurar mig själv. Men när solen skiner och snön smälter så hoppas man trots allt.


Jonatan var så besviken att han grät. "Det kommer aldrig att bli sommar" sa han efter att vi kommit hem från skolan på torsdagen och fick skotta 1-2 dm snö för att kunna komma in.



På fredagsmorgonen så snöade det fortfarande. Det blåste och det var drivor med snö överallt. Fick skotta ett par decimeter snö till. Tänkte ta bussen, men hörde på radion när jag skottade att alla bussar i Stockholm var inställda! Det hade faktiskt plogats ute på vägen så det var bara någon dryg dm snö så jag skottade fram bilen och körde till stationen på hala, sliriga vägar.

Vid stationen stod 6:30-tåget inne för ett tåg framför hade gått sönder och var tvunget att tas bort. Tåget kom iväg ca 7:30. Jag hade ringt Tomas och sagt att han skulle jobba hemma om han kunde. Tågen gick inte så bra under dagen. Inställa bussar och även tunnelbana som hade problem gjorde att det var flera som inte kunde ta sig till jobbet alls.

På hemvägen sturlade fortfarande pendeltågen, men nu hade det slutat snöa och solen sken. Tåget kl 15:00 var inställt och tåget 15:15 kom först 15:30. Men det var inte så illa med tanke på flera andra tåg som var mer än en timmes försening på.

Tog bilen hem och hämtade Tomas. Det var inte plogat sedan igår i Solgård och riktigt läskigt att köra. Bussgatan var perfekt plogad, och vi såg faktiskt dagens första SL-buss trots att de inte skulle gå enligt hemsidan, konstigt. Vid skolan var det inte alls bra plogat. Fanns inte plats att parkera så Tomas fick gå in och hämta barnen så var jag kvar i bilen. Jag fick köra lite fram och tillbaka för att släppa förbi bilar.

På hemvägen stannade vi vid ICA och handlade lite mjölk och fredagsmys. Väl hemma fick vi ställa bilen mitt i gatan för att skotta så vi kunde köra in bilen. Helt otroligt hur mycket snö det hade kommit. En granne höll också på att skotta för att få in sin bil. När vi var klara gick vi in och tänkte in gå ut mer på ett långt tag kändes det som, gärna stanna inne tills det blir vår...

Vecka 6

Har inte orkat sitta något alls denna vecka vid datorn, så jag har inte uppdaterat. Har fotat lite varje dag men inte gjort inlägg till bilderna. Sammanfattar början av veckan här i ett inlägg istället.Blev pannkakor på måndagen, och med bara en vecka kvar till alla hjärtans dag så tyckte vi att det var läge att fota sylten på pannkakan som såg ut som ett hjärta.

På tisdagen fick Jonatan med sig grodan Karl-Oscar med hem från sexårs. Karl-Oscar ska vara hemma med Jonatan en vecka och vi ska skriva i en bok vad de gör.

Bild på en onsdags-Lisen som sitter vid datorn med mig. Gärna på musmattan så jag måste hålla om henne för att komma åt musen.


På eftermiddagen på torsdagen så började det snöa. Vi kom hem ganska tidigt och det hade redan kommit ca 1-2 dm snö. Det fortsatte snöa hela natten och på morgonen kunde man inte se att någon snö smällt bort alls. Vintern var tillbaka med full kraft.


Fredagen var ingen bra dag för de som skulle åka kollektivt.

söndag 6 februari 2011

Ledig söndag

Älskar lediga och lata söndagar. Det är dagen då man äntligen hinner ikapp med allt. Gör det där pysslet klart, hinner se det inspelade från TV och läser lite i tegelstensboken på ca 650 sidor (The Distand Huours av Kate Morton). Barnen hinner leka och ha en lugn dag också, så man är utvilad inför nästa vecka.

Man får lite vårkänslor när solen skiner och snön smälter, trots att man vet att det bara är början av februari. Katten Opus njöt i fönstret av solen.

lördag 5 februari 2011

Skidor och besök

Äntligen helg och idag har vi hunnit med en hel del. Gäster på besök och vi har spelat spel, varit på museum och barnen har testat att åka skidor. På kvällen kollade vi melodifestivalen, ingen direkt låt som vi kände skulle vinna men det är ju flera artister kvar de kommande veckorna. Skulle vara bättre om det bara var ett program tycker jag.

fredag 4 februari 2011

Febrig Jonatan

Hemma och vabbar idag med Jonatan som har feber igen. Han har haft feber ofta nu, ett tag var det Josefin som tyckte att det alltid var hon som var sjuk. Det kanske jämnar ut sig? Nu har ju Jonatan börjat skolan och kanske får träffa på nya förkylningar.

Blommor


Gjorde ett kort med lite blommor på också. Får se vem som ska få det.

Nytt kort

Pratade om att göra ett kort på jobbet igår, jag försökte komma ihåg en textstämpel som jag hade om en ko. Har ju en bildstämpel med en ko också. De tyckte nog jag var lite knäpp, men det kan ju vara kul med ett sådant kort ibland också :)

torsdag 3 februari 2011

Februari

Redan februari, ny månad och lite vår i luften. Mild luft gör att snön smälter men fryser på igen på natten. Kan bli halt igen. Och vintern kommer säkert tillbaka, men för nu så ska jag passa på att njuta av de bara trottoarerna (och försöka hålla mig borta från isen så jag inte halkar).

VI hade utvecklingssamtal med två fröknar i Josefins klass. Josefin läste en berättelse hon skrivit om en hamster och vi pratade lite. Det känns som om klassen är på väg åt rätt håll, lugnare. Får hoppas att nya fröken som ska anställas kommer snart, när de hittat rätt.